Hans van de Velde


Hans adviseert werkgever hoe zij neurodiversiteit kunnen integreren in de praktijk van hun organisatie.

Informatie

Functie: adviseur neurodiversiteit, coach, jurist 

Plaats Rotterdam

Regio : Heel Nederland

Introductie

Hans van de Velde, ondernemer sinds 1988 en coach sinds 1998.

Hans adviseert werkgever hoe zij neurodiversiteit kunnen integreren in de praktijk van hun organisatie.

Hans coacht daarnaast werknemers in opdracht van werkgevers in alle sectoren (bedrijven, overheden, onderwijs en andere instellingen) vanuit het multidisciplinaire coaching netwerk Equisto Rotterdam.

Doelgroepen: medewerkers met een "speciaal brein" zoals ADHD, autisme, dyslexie of hoogbegaafdheid.

In 1998 richtte Hans Equisto op met het idee werknemer en werkgever professioneel te ondersteunen. Samen met het netwerk (coaches, psychiater en arbeidspsycholoog) is hij gespecialiseerd in mens-en-werk en geeft advies aan werkgevers door middel van een multidisciplinaire aanpak, gericht op de voordelen van werknemers met deze herseneigenschappen voor een bedrijf.

Hans was zes jaar voorzitter van de Nederlandse Dyslexie Vereniging en is bestuurslid geweest van Impuls & Woortblind, de vereniging voor mensen met ADHD, dyslexie en dyscalculie. Sinds 2008 is hij voorzitter van de wetenschapscommissie van deze vereniging. Vanaf 2018 is Hans vice-president van ADHD-Europe, de overkoepelende organisatie van alle Europese ADHD organisaties.

Hans’ interesse in "special brains" is gebaseerd op zijn eigen ervaring. Hij had de gebruikelijke harde jaren op de basisschool en de middelbare school, zonder te weten dat hij dyslexie en ADHD heeft, en werkte hij vanaf zijn 13e naast school als schoonmaker. Op z’n 16e werd hij assistent van de eigenaar van het schoonmaakbedrijf. Later werkte hij als griffier bij de rechtbank, waar hij o.a. ook hielp de eerste computers in te voeren. In die tijd studeerde hij naast zijn werk rechten Erasmus Universiteit. Hij maakte vervolgens de overstap naar de EUR waar hij ging werk als docent-onderzoeker in juridische informatica. Van ’88 tot ’98 had hij een bedrijf in juridische software.

Hans kreeg begin ‘80 te maken met ernstige burn-out en een angststoornis. De verschillende therapieën die hij daarvoor deed, inspireerden hem om een driejarige opleiding tot groepstrainer en therapeut te doen. Na de verkoop van zijn softwarebedrijf in 1998 richtte Hans zich volledig op coaching van werknemers. In de loop der jaren vulde hij zijn scholing aan met kennis over bijzondere breinen en opleidingen Strength Based Coaching en Narrative Coaching.

In 2015 startte Hans de internationale beweging European Brains @ Work, die zich sindsdien inzet om werkgevers te laten zien hoe zij het beheer van hun menselijk kapitaal kunnen verbeteren en hoe ze de vaardigheden van mensen met ADHD, autisme, enz. optimaal kunnen benutten en er op de lange termijn van kunnen profiteren.

ImageImage