Ingrid Schorsch


Hbo-Psycholoog A&O/Coach: gericht op neurodiversiteit met als specialisatie dyslexie.

Informatie

Functie: Eigenaar praktijk

Emailadres: buro@egovici-coaching.nl

Telefoonnummer: 06 227 150 24

Website: www.egovici-coaching.nl

Woonplaats: Sittard

Introductie

Hallo, ik ben Ingrid Schorsch. In mijn praktijk coach ik sinds 2012 mensen die neurodivers zijn: ADHD, dyslexie, dyscalculie, ASS, HB en HSP. Mijn specialiteit is dyslexie omdat ik dit zelf heb. Hierdoor weet ik waar je tegenaan kan lopen in studie en/of werk. Pas op 41-jarige leeftijd ben ik getest en kwam ik hierachter. Dit kwam door mijn carrièreswitch van grafisch vormgever naar psycholoog. Tijdens de studie Hbo-toegepaste psychologie Arbeid & Organisatiekunde werd ik in de stage geconfronteerd met de problemen van taal. Hierdoor startte mijn zoektocht naar dyslexie.

Door de presentatie van mijn scriptie ‘De werkende dyslectici zijn onzichtbaar!?’ in 2012 aan de voormalige belangenvereniging Woortblind, nu Impuls & Woortblind, ben ik vrijwilliger geworden bij de vereniging. Ik neem deel aan de bijeenkomsten in de groep over dyslexie.

In 2012 heb ik een cursus gevolgd bij Dynamika, hier ontdekte ik meer over dyslexie en de manier van informatie verwerken. Dit was voor mij de start van mijn eigen praktijk in Sittard.

In mijn ‘toolkit’ heb ik diverse methoden om mee te werken. Waaronder de opgedane kennis in de NLP-opleidingen Practitioner en master in 2013 en 2014. Het daaropvolgende jaar heb ik de Matrixmethode opleiding gedaan. Naast vele korte verdiepingscursussen heb ik vorig jaar de opleiding gedaan voor IEMT Practitioner. In 2022 ga ik de IEMT Advanced volgen.

In mijn praktijk help ik mensen die Neurodivers zijn en tegen problemen aanlopen op praktisch vlak, maar zeker ook mentaal. Burn-out, depressieve klachten en traumatische ervaringen komen vaak voor bij mensen met ADHD, dyslexie, dyscalculie, ASS, HB en HSP.

Mijn aanpak is drieledig, het geven van kennis om bewustwording op gang te brengen en daarmee verandering. Het ondersteunen met praktische handvatten voor schrijven, lezen, plannen en leren. En tot slot behandeling van mentale belemmerende gedachten en negatieve ervaringen zoals bijvoorbeeld bij faalangst.

Als jij groeit, ontwikkelt en gelooft in eigen kwaliteiten en jezelf, dan zit mijn werk erop!

ImageImage