Anne Marie Preusting


Specialist neurodiversiteit voor werkgevers en werknemers. Voluit leven met de kracht van neurodiversiteit vanuit een integrale, holistische en systemische aanpak.

Informatie

Functie: Psychosociaal therapeut, trainer, coach

Specialisatie: Neurodiversiteit - Stress – (Faal)angst - Trauma

Toolkit (o.m.): Mindfulness trainer (cat.1), Master ACT (Acceptance &  Commitement Therapy), NLP trainer, Trainer Systemisch werk, PsBK/MBK (plato)

E-mail adres: info@mindyourheart.nl

Telefoonnummer: 06 410 38 305

Website: www.mindyourheart.nl

Woonplaats: Gezondheidscentrum Zuilen, Utrecht

Introductie

Mind Your Heart Trainingen werkt voornamelijk voor het bedrijfsleven en de overheid en biedt training, coaching en therapie voor mensen die meer rust en balans in het hoofd en lichaam willen. Werkgevers zoeken efficiënte werknemers en werknemers zoeken balans en rust. Dubbel winst. 

Doel is te leren omgaan met alle aspecten van het leven, inclusief ongemakken als stress en spanning, burn-out klachten, vermoeidheid of (faal)angst. Specialiteit is Neurodiversiteit, mensen met een andere informatieverwerking (met name ADHD, Hoogbegaafdheid, dyslexie, HSP). Ook bieden we begeleiding bij trauma. 

Geen ‘quick fix’ dus, er is immers niets stuk, maar soms weet je even niet zo goed meer hoe je het aan moet pakken. Een integrale, holistische en systemische aanpak zorgt voor een duurzame verandering. We werken met psycho-educatie, bewustwording, het vergroten van veerkracht en het leren leven met alles wat er is én wat er niet is. Je leert je eigen gebruiksaanwijzing kennen en Neurodiversiteit te benutten als een kracht.

In de wereld van de neurodiversiteit voelen mensen zich soms niet begrepen of gezien. Daardoor ontstaat soms ruis op de lijn en dat kan je onzeker maken, of emotioneel, of je blijft maar piekeren hoe het dan anders moet, beter moet. De reactie is vaak heel hard gaan werken om toch gezien te worden of jezelf bewijzen en anderen gaan zich juist aanpassen (pleasen).

De stoer-sterk-dapper modus is ook mij met de paplepel ingegeven. In mijn tijd, ik ben van 1966, spraken we nog niet van hoogbegaafdheid, ADHD, dyslexie of (H)SP. Ook werd er niet gesproken over burn-out of een vol hoofd.

Pas toen ik zelf kinderen kreeg die het stempel hoogbegaafd en dyslexie kregen viel het kwartje. Ik ben ik me gaan scholen en verdiepen in die andere manier van informatieverwerking (neuro-diversiteit) en inmiddels heb ik alweer ruim 16 jaar succesvol mijn eigen praktijk Mind Your Heart Trainingen in Utrecht voor training, coaching of therapie. Naast studie (inmiddels traumatherapeut i.o.), omdat de psyche zich niet zo makkelijk laat vangen in een hokje, heb ik veel baat bij Japanse zen meditatie. Mijn passie is om mensen te bewegen bewuster, vriendelijker en vrijer te gaan leven.

ImageImage