Geo van Dam


Maak je organisatie slimmer, benut de kracht van neurodiversiteit

Informatie

Functie: consultant neurodiversiteit, trainer & coach

Emailadres: geo@effeqtgroup.com

Telefoonnummer: +31 648 761 083

Website:  www.effeqtgroup.com

Woonplaats: Almere

Werkplaats:  Almere

Regio : Heel Nederland en internationaal

Introductie

Geo van Dam, founder van effeqtgroup, aanjager Bijzondere Breinen

Geo helpt organisaties slimmer te worden door de kracht van neurodiversiteit te ontdekken en te benutten. Hij gaat daarbij uit van een integrale, systemische aanpak. Het gaat er dus niet om individuele werknemers te “fixen” maar om teams beter te maken door de diversiteit in denken in kaart te brengen en te benutten. Samendenken en vrijdenken staan daarbij centraal. Al zijn werk start met de vraag: Hoe denk jij?

Geo houdt zich bezig met thema’s als: persoonlijk leiderschap, zelfcoaching, teamkracht, samendenken en veerkracht vanuit verschillende rollen: trainer, coach, consultant en katalysator.

Doelgroepen: organisaties die neurodiversiteit willen ontdekken, onderzoeken en benutten. Geo werkt aan het benutten van neurodiversiteit en het ontwikkelen van neurodiversiteitsbeleid voor grote en kleine organisaties, zowel in Nederland als wereldwijd, zoals bijvoorbeeld: Cap Gemini Engineering, Astra-Zeneca, Worley, Freshbooks, gemeente Amsterdam, TopGarden Hoveniers en De Eijk Groep.

In 2003 richtte Geo effeqtgroup op vanuit onvrede met het bestaande aanbod van training en coaching. Hij wilde veel meer werken vanuit de kracht van mensen en teams en hoe je met zelfcoaching mensen zichzelf leert ontwikkelen. Ook werkt Geo integraal aan mentale en fysieke aspecten van leren en presteren. Hij heeft over de door hemzelf door de jaren heen ontwikkelde aanpak een boek geschreven getiteld: effeqt; persoonlijk leiderschap door zelfcoaching (link naar website maken svp)

Geo studeerde Bewegingswetenschappen en Didactiek. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in wetenschappelijk onderzoek en in het bedrijfsleven voordat hij een postacademische trainersopleiding volgde. Daarna heeft hij ook nog trainingen en opleidingen gevolgd op het vlak van systemisch werken en neurodiversiteit. Hij is sinds 2019 voorzitter van European Brains at Work.  

Geo’s interesse in bijzondere breinen is gebaseerd op persoonlijke ervaring. Hij omschrijft zijn eigen gedrag als “licht ADHD” en ook in zijn gezin heeft hij te maken met de voordelen (en soms ook de nadelen) van het hebben van een bijzonder brein. Zo is ons onderwijssysteem totaal niet ingericht op andersdenken en ook in het bedrijfsleven en de overheid is nog veel ruimte voor verbetering op dit vlak. Daar wil Geo zijn steentje aan bijdragen. Wil jij dat ook? Of heb je een vraag, opmerking of een opdracht? Bel: +31648 761 083 of stuur een mail naar geo@effeqtgroup.com.

ImageImage